Wednesday, October 31, 2012

Salam Aidiladha

Assalamualaikum and hello guys.

Rasanya belum terlewat nak ucapkan Selamat Hari Raya Aidiladha buat semua muslim di dunia ni. Apakah yang dikorbankan untuk tahun ni ya? Aku tengok kawan aku terpaksa korbankan masa dia bersama keluarga tercinta untuk mencari rezeki. Wahh, kelas kau gitu weii. TAHNIAH! Untuk hang juga Jidi, hohooo ~ lols! Kalau raya tahun lepas tak berapa meriah sangat sebab ramai yang takd0k but this time ramai sangat kawan-kawan (ye la kena panggil kenduri).

Awal pagi dah bersiap then tengok kat luar rumah my cousin datang. Yeayy! Tak sangka diorang balik kampung awal la pula kali ni. Best, best, dan sangat best sebab mak long pun ada (bercerita macam-macam sampai tak kering gusi) lols. Lepas makan lontong kat rumah tok teh, berjalan ke rumah kawan-kawan panggil kenduri (dah macam orang tua panggil datang kenduri).

Ke rumah Cik Fitrah kita banyak sangat makanan yang mak dia masak hari tu. Dari nasi ke mee kuah ke kuih la. Sambil makan bergosip banyak benda la katakan. Ye la, dah berbulan tak bercerita panjang. Mak dia nak bagi kuih untuk banyakkan hantaran, erkk aku tak ambil pun (malu bhai). Apa pun thanks makcik. Straight to Sunway Carnival pula mencari sahabat yang sedang kerja. Panggil depa pula, confirm tak boleh mai sebab kerja. Rindunya kat depa ni. Best tengok depa kerja la pula -.-" adoii, nasib aku ada banyak hal tak settle lagi kalau tak aku memang join dah.

Berceloteh punya pasal sampai tak ingat nak balik rumah. Banyak lagi persiapan tak buat -.-"  


Till then.




No comments:

Post a Comment