Friday, January 18, 2013

Tahun baru? EH!

Assalamualaikum. 
Ehemm selamat malam. EH! 2013? Rasanya lepas wedding sis Laily dah berhabuk blog aku ni ye. Harap still tak terlewat untuk wish happy new year. It's still january. Yess! January. LOL. Keadaan yang amat busy sejak melangkah sem baru. May ALLAH bless us. InsyaAllah, amin. Malam ni aku nak panjangkan entry aku ni. Taklah panjang sangat.
SOALAN.
Apa yang uolls harapkan bagi tahun baru ini atau 2013? 
Jeng!!!
Ehemm.


Mungkin ada yang impikan agar impiannya bagi tahun lepas akan tercapai bagi tahun baru ini. Maybe yes or maybe not. Who knows? Ada yang impiannya dah hancur. Tapi tak mungkin itu dah patahkan semangat you untuk bangun semula. Kan? Kalau you cuba bangun semula, mana kita tahu mungkin tahun ini tahun yang amat bermakna buat you. Bagi yang belum ada impian, mungkin tahun ni dah boleh start buat impian. Kot? Ye la, umur dah makin meningkat tapi still tak ada impian? Mungkin itu tipu. Baiklah. Tipu. =.=" Bagi yang baru berkahwin itu mungkin inilah permulaannya tapi bukan sebagai penghujungnya ya. Masih banyak lagi yang perlu di pelajari even uolls dah berkahwin. Buat student-student yang baru tu, selamat melangkah ke alam separuh dewasa. Mungkin uolls still terasa di bangku sekolah, yeahh aku pun. Tapi hakikatnya bukan. Lepas ni ke alam pekerjaan. InsyaAllah. Lagi banyaklah liku-liku cabaran yang mesti dan harus kita tempuhi. Harus. Kita bukannya semakin kecil tapi semakin meningkat ke alam dewasa. Bagi yang belum ada target, sama-samalah kita bina satu target yang baru. Bagi yang masih belum tercapai, sama-samalah kita menunaikannya agar tercapai dan bagi yang sudah mempunyai target, berdoalah agar tercapainya impian kita itu. InsyaAllah. Amin. Mukadimah bagi 2013. Cubalah untuk menjadi yang terbaik dari yang terbaik. EH!  Selamat malam. Assalamualaikum.


p/s : Sebelum terlupa, tahniah awak :')


Till then.




No comments:

Post a Comment